Skelettet består af 206 knogler, som bindes sammen af ledbåndene.
Musklerne er vores snoretræk til at bevæge leddene.
Alle led kan principielt behandles. Der er dog stor forskel på, hvordan de enkelt led kan behandles .
Nogle led har pga. af vores måske ensidige elller belastende brug af dem, meget nemmere ved låse fast end andre og dermed være årsag til smerter og stivhed.
Kiropraktorerne er almindeligvis kendt som rygspecialister.
Det er da også bækken-, lænd-, bryst- og nakkeproblemer samt smerter afledt heraf, som der oftest ses i klinikkerne.
I nyere tid, er det dog langt mere almindeligt, at det er problemer fra fod-, knæ- og hofteled eller skuldre, albuer og håndled, eller smerter relateret til ribben og kæbeled, som man konsulterer kiropraktoren med.
Selv om vi som kiropraktorer opdeler problemerne efter områder, dvs. lændesmerter, brystsmerter, nakkesmerter etc., så er vi også opmærksomme på at kroppen skal fungere som en helhed.
Fødder eller hofter, som har nedsat bevægelse, har stor indflydelse på, hvordan resten af kroppen fungerer, dvs. man kan få iskiassmerter, men også spændinger i skuldre og nakke og måske hovedpine.
Omvendt kan f.eks manglende normal funktion i kæbeleddene give anledning til nakkespændinger og hovedpine, men også være medvirkende til at man får kompenserende smerter helt ned i lænderyggen.
Kroppen kan for det meste kompensere for forkert brug over et stykke tid, måske endda i flere år, uden at man mærker noget ud over nogle forbigående smerter/spændinger, eller man har måske endda gået med ondt helt andre steder - noget som man ikke har forbundet med ledproblemer.
Derfor oplever vi også at mange mennesker ikke ved, hvorfor de har fået ondt og heller “vidste” at de havde haft problemer i f.eks. hofter eller fødder.
Så de fleste ledproblemer kan behandles hos kiropraktoren, selvom der kan være tilstande som f.eks. leddegigt oa., der har helt andre årsager. Dette tages naturligvis med i vurderingen hvornår et problem er egnet til behandling.